Vecsei Miklós

2020. augusztus 05.
Lead kép

Tisztelt Kömlőiek!

A tegnapi napon, május 8. napján Turó Tamás polgármester a településen fogadta Vecsei Miklós Urat, a diagnózis alapú felzárkózási roma stratégia előkészítésének és végrehajtásának koordinálásáért felelős miniszterelnöki biztost.

Turó Tamás polgármester tájékoztatta Vecsei Urat a 2014 óta végrehajtott fejlesztésekről és vázolta a jövőre vonatkozó terveit.

A miniszterelnöki biztos örömét fejezte ki, hogy a Kormány 1186/2020 (IV. 28) határozata szerint a Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programja második ütemébe Kömlő község is bekerült. Ez a program sok új beruházást, kulturális fejlesztést, a nevelő-oktató munka támogatását eredményezheti. Bízik az önkormányzattal és a polgármester úrral való eredményes együttműködés sikerében.

A beszélgetés után Turó Tamás polgármester és Pengő Roland alpolgármester végig vezették Vecsei Miklós miniszterelnöki biztost a településen. Vecsei úrnak nagyon tetszettek az EFOP-1.6.2-16-2017-00042 kódszámú „Javul a szegregátumban élők helyzete Kömlőn” pályázati forrásból felépített szociális bérlakások illetve az újonnan felépített ingatlanok.

Látta, hogy a falu rendezett képet mutat.

Megköszönte a szívélyes fogadtatást. Elmondta, hogy hamarosan a Belügyminisztériumban fogja fogadni Turó Tamás polgármester urat, hogy a gazdaságélénkítő program beindításának részleteiről tárgyaljanak.

Tisztelettel:

Kömlő, 2020. május 9.
Turó Tamás
polgármester