Tisztelt könyvtárlátogatók!

2020. augusztus 05.
Lead kép

Tisztelt könyvtárlátogatók!

2020. június 13-án, szombaton megjelent a Kormány 279/2020. (VI. 13.) Korm. rendelete a nyilvános könyvtárak megnyitásáról, mely szerint június 15-től minden könyvtár kinyithat.

A Kömlő – Könyvtár, Információs és Közösségi Hely - bár szigorú feltételek betartása mellett -, de május 04-től látogatható. A könyvtárban egyszerre 4-5 főnél több embernek nem javasolt tartózkodni, mivel ellenkező esetben nem tartható be a 1,5-2 méteres egymástól való távolság. A szappannal, vagy kézfertőtlenítővel történő alapos kézmosás az iskolába történő belépést követően szükséges. A szájmaszk használata ajánlott!

Az élet a könyvtárba is lassacskán kezd visszatérni.


2020.07.23-án  tartott tájékoztatót Löfflinger Attila adatvédelmi tisztviselő.

A könyvek kölcsönzésének lehetőségére a nyitástól ismét van lehetőség, továbbá a könyvtárközi kölcsönzésre is újból lehetőség nyílt. A más könyvtárból történő könyvek igénylése miatt szíves elnézésüket kérem, ha nagyobb átfutási idővel történik, mivel hosszabb idő után kerülnek vissza a könyvtárba a kikölcsönzött könyvek.

Ezúton szeretném kérni a könyvtárlátogató gyerekeket, felnőtteket, hogy a lejárt határidejű, kikölcsönzött könyveket, minél előbb juttassák vissza a könyvtárba.

A Heves Városi Gyermekkönyvtára felajánlása útján, több száz használt mesekönyvet sikerült beszerezni, melyből az óvodának és az iskolának is tudunk biztosítani. A megmaradt könyvek kiárusításra fognak kerülni, melyről a későbbiekben fogok bővebb információval szolgálni.


Kömlő, 2020. július 27.

Bedécs Mária
könyvtáros